Zou ook jij een aansprakelijkheidsverzekering moeten afsluiten?

Ondanks het feit dat het merendeel van de verzekeringen die er afgesloten kunnen worden niet wettelijk verplicht zijn is het wel zo dat ze ongelofelijk belangrijk kunnen zijn. Dit geldt niet in het minst voor de zogenaamde aansprakelijkheidsverzekering. Dit type verzekering kan tal van verschillende soorten potentiële risico’s dekken die je in de praktijk handenvol geld kunnen kosten. Wil jij graag ook te weten komen hoe dit type van verzekering jou kan beschermen evenals welke kosten daar dan precies tegenover kunnen staan? Dan is het zonder meer de moeite waard om even de hieronder terug te vinden informatie door te nemen. De kans is groot dat ook jij er dan voor zal willen kiezen om over te gaan tot het afsluiten van deze toch wel uitermate belangrijk en interessante verzekering.

             Wat is de aansprakelijkheidsverzekering precies?

De aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die het mogelijk maakt om veroorzaakte schade aan derden in te dekken. De kans is bovendien groot dat je eigenlijk in de praktijk reeds over een dergelijke verzekering beschikt. Iedereen die eigenaar en / of bestuurder is van een auto dient namelijk wettelijk verplicht een zogenaamde WA-verzekering af te sluiten. Dit is ook een soort van aansprakelijkheidsverzekering, alleen dekt deze enkel en alleen de schade in ten opzichte van derden die met de auto wordt aangericht. Dit is dus een iets andere verzekering in vergelijking met de gewone aansprakelijkheidsverzekering waar de informatie op deze pagina eigenlijk is op gebaseerd.

             Wie kan je laten opnemen in de polis van je verzekering?

Een belangrijke en ongelofelijk vaak gestelde vraag heeft te maken met wie je nu precies allemaal kan laten opnemen in de polis van je aansprakelijkheidsverzekering. In eerste instantie geldt dat natuurlijk voor jezelf, maar dit is eveneens het geval voor je partner evenals voor eventuele kinderen. Bovendien is het ook nog eens zo dat je huisdieren in de polis kan laten vermelden. Het gaat hierbij dan in het bijzonder om katten en honden, maar ook andere dieren kunnen er in worden vermeld. Wordt er dan op een zeker ogenblik een bepaalde vorm van schade aangebracht door één of meerdere van je huisdieren? Dan zal je kunnen vaststellen dat deze schade zonder probleem zal worden gedekt door de aansprakelijkheidsverzekering die je hebt afgesloten. Let wel, hoe meer mensen (en huisdieren) je laat dekken door je verzekering, des te hoger uiteraard de premie van je verzekering zal komen te liggen. Dat spreekt echter voor zich.

             Met welke kosten dien je rekening te houden voor deze verzekering?

Bovenstaande brengt ons bij een volgend belangrijk punt. Het is namelijk in de praktijk vanzelfsprekend dat mensen ook stil zullen willen blijven staan bij de kostprijs die is verbonden aan dit type van verzekering. Voor wat de aansprakelijkheidsverzekering betreft geldt dat bijzonder veel mensen een compleet fout beeld hebben van de realiteit voor wat de premie betreft. Het feit dat deze verzekering zoveel verschillende risico’s dekt doet het idee ontstaan dat ze ongelofelijk duur is. In de praktijk valt dat echter bijzonder goed mee.

 

De premie die moet worden betaald voor de aansprakelijkheidsverzekering kan op twee verschillende manieren in rekening worden gebracht. In eerste instantie kan je deze premie één keer per jaar betalen. Het is echter eveneens mogelijk om ze periodiek te betalen. In dit laatste geval wordt ze maandelijks aangerekend, wellicht samen met de andere verzekeringen die je hebt afgesloten. Het gebeurt dan ook in de praktijk niet zelden dat mensen ervoor kiezen om één bundel af te sluiten waar bijvoorbeeld hun aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering en opstalverzekering deel van uitmaken. Maak daarom een vergelijking bij www.diks.nl.

 

Hoe dan ook, in principe hoeft deze verzekering in de praktijk niet duurder te zijn dan enkele euro’s per maand. Je dient er wel rekening mee te houden dat tal van verschillende factoren de premie op niet onaanzienlijke wijze kunnen beïnvloeden. Om welke factoren het dan precies gaat wordt meteen duidelijk in het volgende stukje hier op deze pagina.

             Welke zaken beïnvloeden de premie van deze verzekering?

Ondanks het feit dat de aansprakelijkheidsverzekering dus helemaal niet duur moet zijn is het wel zo dat de premie door allerhande verschillende zaken wordt beïnvloed. In eerste instantie zijn er het aantal personen dat wordt verzekerd door de verzekering. Kies je ervoor om alleen maar jezelf in te laten dekken? Dan is dat natuurlijk goedkoper dan wanneer je de keuze maakt om ook alle andere leden van je gezin in te laten dekken. Dit gezegd zijnde spreekt het voor zich dat er hierdoor wel veel meer potentiële risico’s worden uitgeschakeld.

 

In principe zijn er verschillende elementen die de hoogte van de premie voor je aansprakelijkheidsverzekering kunnen beïnvloeden. Het gaat hierbij dus niet louter en alleen om het aantal personen dat wordt verzekerd, maar ook om bijvoorbeeld het feit of je ook je huisdieren mee gaat verzekeren of niet. Daarnaast moet er ook worden gekeken naar het soort dekkingen die worden aangeboden door de verzekering evenals naar de waarde die wordt verzekerd. Let ook op, bij een aansprakelijkheidsverzekering kan er ook sprake zijn van een eigen risico. Dat eigen risico kan je veelal wel enigszins naar wens laten aanpassen.

             Een goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten door te vergelijken

De prijs die voor een aansprakelijkheidsverzekering wordt aangerekend valt in de prijs dus zeer goed mee. Dit gezegd hebbende is het zo dat veel mensen toch nog op zoek gaan naar een extra mogelijkheid om de premie nog net wat meer te kunnen drukken. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee, integendeel. Wil jij ook graag de premie voor je verzekering nog wat extra kunnen drukken? Dan kan het uitvoeren van een objectieve aansprakelijkheidsverzekering vergelijken ervoor zorgen dat dit zonder probleem tot de mogelijkheden gaat behoren!

 

Naast bovenstaande is het ook nog eens zo dat je er als verzekeringnemer steeds goed aan doet om de aansprakelijkheidsverzekering op te laten nemen in een pakket met verzekeringen. De meeste mensen die eigenaar of huurder zijn van een woning hebben bijvoorbeeld ook respectievelijk een opstal- en / of inboedelverzekering afgesloten. Door deze verzekeringen op te laten nemen in dezelfde bundel als de aansprakelijkheidsverzekering zal je kunnen vaststellen dat de verzekeringspremie danig kan worden gedrukt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.