Waarom zou je willen leren beleggen?

Beleggen

Sinds de economische crisis van 2008 is de populariteit van beleggen enorm toegenomen. Inmiddels is beleggen mainstream geworden het aanbod diensten en apps die je hierbij helpen is immens. Hoewel voor veel mensen beleggen nog altijd een ‘ver van je bed’ item is, starter er dagelijks nieuwelingen met beleggen, al dan niet via een kennis, uit interesse of via een cursus. Met deze cursussen beleggen voor beginners stap ook jij binnenkort in het beleggers bootje en leer je verschillende technieken, de valkuilen en hoe de economie echt werkt.

De reden waarom steeds meer mensen starten met beleggen.

We krijgen vaak de vraag van mensen waarom beleggen zo populair is en waarom je beleggen zou moeten leren. Er zijn verschillende redenen waarom dit gebeurt maar in feite komt het erop neer dat het niet zo goed gaat met de economie als dat jou wordt voorgespiegeld. Dit is waarom en zijn direct ook enkele redenen waarom je zou willen leren beleggen.

  • Rente & negatieve rente: sparen levert niets meer op, sterker nog je betaald inmiddels al om te sparen en de rente is zo laag dat je er niets aan over houdt. Haal daar de jaarlijkse bijdrage voor je bankrekening vanaf en je staat direct in de min.
  • Inflatie: Overheden en centrale banken drukken een ongekende hoeveelheid geld bij. Meer dan ooit eerder, dit om de economie te redden. Echter is dit gewoon het verplaatsen van het probleem en tijdrekken. Door deze ‘quantitative easing’ worden de dollars en de euro’s de aankomende jaren snel minder waard. Althans je euro blijft een euro, maar wat je er mee kunt kopen zal over 10 tot 20 jaar in de helft afgenomen zijn. Dit is inflatie.
  • Aandelen en markten zijn al jaren stijgend: Bepaalde producten en markten zijn al decennia lang winstgevend. Denk aan beleggen in goud, vastgoed en of de S&P 500. Allen kennen een flinke stijgende trend op de lange termijn. Hoewel beleggen risico blijft heeft het voor veel mensen meer opgebracht dan hun pensioen of door te sparen.

Met de wetenschap die je nu hebt en de huidige situatie in de wereld. Weet je dat sparen op de bank misschien wel veilig is, maar dat je met jouw gespaarde 10.000 euro over 10 jaar de helft minder kan kopen dan nu. In dat geval kan duurzaam beleggen waarmee je een jaarlijks rendement van 10 tot 20% kunt hebben veel interessanter zijn en zelfs het risico waard. Want geld op je rekening staan kost in feite ook een hoop geld. 

Let op beleggen brengt een risico met zich mee.

Let wel op! Wanneer je gaat starten met beleggen bij DeGIRO, je bank, BUX of een andere dienst. Hier zitten risico’s aan vast. Wanneer je niet goed weet wat je doet kan dit problemen opleveren en zul je je geld verliezen. Start daarom eerst met een cursus beleggen voor beginners om de terminologie te begrijpen, de tools te leren kennen, De markten, wat de valkuilen zijn en waar je nog meer op moet letten tijdens het creëren van een mooie beleggingsportfolio.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.