Verzilver uw kans op winst, met het kopen van goud

goud kopen

Heeft u interesse in investeren, en bent u op zoek naar een veilige optie? Ga voor goud! Misschien handelt u al in aandelen, maar bent u het een beetje zat om steeds de koersen in de gaten te houden. Of wellicht bent u na het knappen van de bitcoin-bubble huiverig geworden voor een nieuw financieel avontuur. Dan is goud zeker een goede keuze. Lees hieronder redenen waarom een goudbaar kopen een slimme zet kan zijn, en waar u op moet letten bij het handelen in goud.

Een goudstaaf als investering

Wist u dat het kopen van een goudstaaf als investering vrijgesteld is van belasting? Goud kopen is daarmee een hele slimme manier van investeren. Daarnaast is goud een hele veilige keuze; het is al jaren een populair handelsgoed en zelfs in economisch mindere tijden zal de waarde van een goudstaaf of gouden munten daar niet onder lijden. Uiteraard zullen er altijd koerswisselingen zijn, maar door op het juiste moment in te stappen en te verkopen kunt u zeker voor winst zorgen. In enkele van de afgelopen jaren konden investeerders in goud rekenen op winsten van boven de 30% – zo’n percentage behaalt u met sparen uiteraard nooit. Omdat goud een vrij stabiele (doch stijgende) waarde heeft, hoeft u ook niet dagelijks op de koersen te letten. Dat bespaart u weer een hoop kopzorgen.

Zelfs een heel waardevolle goudbaar is compact, en bovendien onverwoestbaar. Vergeleken met kostbare kunst of antiek is goud dus een stuk makkelijker te vervoeren en op te slaan. Ook zult u nooit problemen hebben met het vinden van kopers; er bestaan veel handelskantoren waar u terecht kunt voor aankoop en verkoop.

Goud kopen? Enkele tips:

  • Goud wordt verhandeld in staven van een bepaald gewicht. U kunt zo zelf bepalen hoeveel u investeert. Vindt u het nog een beetje spannend om in te stappen, dan kunt u eerst een voorzichtige, kleine investering doen. Een goudstaaf hoeft geen kilo te wegen; 5 gram is ook al mogelijk! Bevalt het u, dan kunt u altijd bijkopen.
  • Zorg ervoor dat u het aangekochte goud in handen krijgt. Sommige verkopers bieden aan het voor u op te slaan, maar dan heeft u nooit de garantie dat u het daadwerkelijk terugziet. Vindt u het een onprettig idee om goud in huis te bewaren, dan kunt u het makkelijk en veilig onderbrengen in een kluis buitenshuis.
  • Let op dat u daadwerkelijk ‘beleggingsgoud’ aankoopt. Dit is vrijgesteld van belasting, terwijl sommige goudmunten dat niet zijn.
  • Investeer nooit meer dan u kunt missen. Resultaten uit het verleden bieden uiteraard geen garantie voor de toekomst, ook al is goud al decennia lang een winstgevend product gebleken.

Hoe kan ik een goudbaar kopen?

Wilt u een goudbaar kopen, dan heeft u de keuze uit heel veel online aanbieders. Ook hier geldt: ‘not all that glitters is gold”. Niet alle aanbieders zijn dus even betrouwbaar. Zoek dan ook een betrouwbare aanbieder uit die u een eerlijke prijs geeft. U kunt ook bij een handelaar in goud terecht, zoals: Doijer & Kalff. Daarnaast bieden sommige banken deze optie aan.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.