Recreatiewoning kopen – zo maak je een succes van je belegging!

Beleggen is een term die voor velen normaliter slaapverwekkend klinkt. Beleggen in een vakantiewoning is echter alles behalve saai. Het is avontuurlijk, leuk en je zult er waarschijnlijk snel de vruchten van kunnen plukken! Wil jij een recreatiewoning kopen om in te beleggen? Wij geven je graag wat tips om je te helpen je plannen te laten slagen!

Waar ga je beleggen?

Vroeger werd veelal gezegd dat de woning gemakkelijk met de auto te bereiken moet zijn. Tegenwoordig zijn vliegreizen binnen Europa zo goedkoop dat het eigenlijk niet uitmaakt of de woning ver weg of dichtbij is en of het zich op het vasteland of een eiland bevindt. Mocht je ervan uitgaan dat gasten met het vliegtuig naar je vakantiewoning gaan, dan is het wel verstandig rekening te houden met het openbaar vervoer, de taxi’s en de autoverhuur in de regio. Het huisje moet vanaf het vliegveld immers wel gemakkelijk te bereiken zijn. Heb je nog niet besloten in welk land of in welke regio je een recreatiewoning kopen wilt? Ga dan na waar het toerisme zich op het moment in een stijgende lijn bevindt. Je zult in deze gebieden waarschijnlijk voor relatief weinig een huisje kunnen kopen, terwijl je na verloop van tijd wel de huurprijs kunt opschroeven wanneer het gebied populairder is geworden.

Wanneer moet je de recreatiewoning kopen?

Het beste koop je je recreatiewoning in het laagseizoen. Dit geeft je de tijd om het huisje in orde te maken en het te promoten. Maak bijvoorbeeld een mooie website aan! Beleg je in een groot vakantiehuisje? In dit geval koop je het huisje het liefst direct na het hoogseizoen. Grote groepen boeken in de regel zeer vroeg en op deze manier kun je deze gasten ook van dienst zijn. Wanneer het het laagseizoen is, is natuurlijk afhankelijk van het gebied waar je je huisje koopt. Voor badplaatsen begint het laagseizoen in de herfst, terwijl het laagseizoen voor wintersport chalets in de lente begint.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *