Heeft duurzaam beleggen kans van slagen?

Duurzaam beleggen

Heeft duurzaam beleggen kans van slagen?

Duurzaam beleggen is niet iets wat u als belegger zal doen om er in eerste instantie financieel beter van te worden. Sterker nog, een duurzame belegging doet u eigenlijk omdat u een bepaald bedrijf een hart onder de riem wenst te steken voor haar duurzame inspanningen.

U hoeft er als belegger echter niet perse voor te kiezen om te investeren in een bedrijf. Een duurzame belegging kan bijvoorbeeld ook probleemloos betrekking hebben tot een belegging in bepaalde grondstoffen. Hoe dan ook, bent u van plan om binnenkort een belegging te doen, dan kan het misschien geen kwaad om ook even te kijken in de richting van duurzame beleggingsproducten.

Is duurzaam beleggen interessant?

Er wordt wel eens gezegd dat duurzaam beleggen financieel niet bepaald interessant is. Als we naar bepaalde duurzame investeringen kijken, dan kunnen we het daar misschien niet helemaal oneens mee zijn, maar toch kunt u wel degelijk een mooie cent verdienen aan een duurzame belegging.

Het mooie van duurzaam beleggen is dat er door de jaren heen enorm veel mogelijkheden zijn bij gekomen. U kunt er tegenwoordig bijvoorbeeld voor kiezen om in te stappen in een groene coöperatieve, maar u kunt ook gewoon aandelen kopen van een bedrijf dat duurzaamheid hoog in het vaandel draagt.

Op deze manier wordt het voor beleggers mogelijk gemaakt om zelf te bepalen hoe ze op een duurzame manier een stukje van hun kapitaal willen beleggen.

Duurzaam beleggen met behulp van CFD’s

Steeds meer mensen schuwen een belegging op lange termijn en kiezen er daarom voor om eens aan de slag te gaan met CFD’s. Deze korte termijnbelegging is interessant omdat het beleggers de mogelijkheid biedt om posities in te nemen zonder het achterliggende goed aan te moeten kopen. Met andere woorden, u kunt genieten van een eventuele koersstijging, maar dat zonder dat u wordt opgezadeld met de vervelende beurstaks.

Daarnaast hoeft u, uw geld bij CFD’s ook nooit lange tijd te missen aangezien de meeste posities binnen de beursdag reeds terug worden gesloten. Let wel, het volatiele karakter van een CFD zorgt er voor dat het niet geschikt is voor de beginnende belegger. CFD’s kunt u voor een groot aantal duurzame beleggingen aankopen bij Plus500, Markets.com, Zulutrade en eToro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.