Beleggen op de korte of de lange termijn?

Beleggen korte of lange termijn

Beleggen op de korte of de lange termijn?

Steeds meer mensen zijn op zoek naar een mogelijkheid om wat extra geld te verdienen. Men wil dit proberen te verwezenlijken door bijvoorbeeld een bepaalde belegging te doen. Het is vandaag de dag misschien wel meer dan ooit op een zeer eenvoudige manier mogelijk om geld te beleggen.

Verschillende brokers bieden hun gebruikers immers een platform aan dat ze toelaat om realtime en online te beleggen. Dat is interessant, maar brengt uiteraard ook de nodige risico’s met zich mee. Wij geven u in dit artikel alvast graag enkele interessante tips om te beginnen met beleggen.

Beleggen op korte termijn

Een belegging op korte termijn is vooral voor beginnende beleggers vaak geen goed idee. Als beginnende belegger bent u vaak te enthousiast en wilt u op een zo kort mogelijke termijn zoveel mogelijk geld verdienen. Op zich is dat mogelijk, alleen is het probleem dat u bij dergelijke beleggingen ook erg snel veel geld kunt verliezen.

Om het risico voor u zo beperkt mogelijk te houden is het dan ook veelal interessanter om in eerste instantie te kiezen voor een belegging op middellange of lange termijn. Bij dergelijke beleggingen hoeft u niet meteen in paniek te slaan wanneer de koers een duik naar omlaag neemt. Het financiële product in kwestie kan zich op een zeker ogenblik namelijk nog herstellen. Het mag duidelijk zijn, beleggen op korte termijn is voor beginnende beleggers eigenlijk absoluut niet aan te raden.

Beleggen op lange termijn

Beginnende beleggers kiezen er naar aanleiding van bovenstaande maar beter voor om te beleggen op lange termijn. Het product waar u dan in belegt is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Het kan bijvoorbeeld gaan om een aandeel of obligatie, maar u kunt ook beleggen in grondstoffen. Let wel, ook beleggingen op lange termijn kunnen uitermate volatiel zijn.

Met andere woorden, de koers kan op een bepaald ogenblik in die mate stijgen of dalen dat uw belegging opeens niets of juist erg veel geld waard wordt. Door het nodige onderzoek te doen naar de aard van de belegging zorgt u er voor dat u het risico op snel verlies binnen de perken kunt houden. Gaat u ook beginnen met beleggen? Doe dan een beroep op één van de ervaren en betrouwbare online brokers zoals Plus500, Markets.com, Zulutrade en eToro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.