Beleggen in goud

Beleggen in goud

Beleggen in goud

Beleggen in goud klinkt voor veel beleggers nagenoeg onmogelijk. De prijs per ounce goud ligt immers torenhoog waardoor vooral beginnende beleggers dit interessante beleggingsproduct vaak links laten liggen. Het kan gelukkig ook anders.

Door de jaren heen zijn verschillende gouden munten verschenen die over een kleiner gewicht beschikken waardoor de aankoopprijs uiteraard een flink stuk lager ligt. Daarnaast is het ook mogelijk om te profiteren van de koerswijziging van goud door middel van een turbo of CFD. Denkt u er aan om te beleggen in goud? Lees dan in ieder geval zeker en vast even de tips in dit artikel!

Belegging voor de toekomst of niet?

Er is sinds jaar en dag heel wat te doen om goud als belegging. Veel beleggers van over de hele wereld zweren bij deze grondstof en stappen gespreid, maar op regelmatige basis in. Goud is inderdaad een product dat op de beurs altijd een bepaalde waarde zal vertegenwoordigen, maar toch is de koers van goud onderhevig aan diverse factoren.

Zo is er bijvoorbeeld de voorraad goud van diverse wereldmachten zoals de Verenigde Staten, maar ook China. Goud mag dan vaak aanzien worden als een belegging voor de toekomst, lang niet alle beleggers zullen zomaar over voldoende financiële middelen beschikken om goud aan te kopen.

Daarnaast moet er ook rekening gehouden worden met een tijdelijke dip van de goudprijs. Globaal geldt immers dat hoe beter de economie het doet, des te lager de goudprijs komt te liggen (en omgekeerd).

Beleggen in goud met een CFD

Bij verschillende online brokers is het mogelijk om onrechtstreeks een belegging te doen in goud. Onrechtstreeks? Ja, door gebruik te maken van een zogenaamde CFD kunt u profiteren van een eventuele koersschommeling, maar dan wel zonder dat u daadwerkelijk eigenaar wordt van het achterliggende goed.

Met andere woorden, u koopt geen echt goud aan, maar u neemt gewoon een positie in tegenover de actuele koers van goud op de beurs. Afhankelijk van de door u gekozen CFD kan er dan een winst worden behaald uit de stijging of daling van de goudkoers.

Beleggen in goud door gebruik te maken van een CFD kan door gebruik te maken van brokers als Plus500, Markets.com, Zulutrade en eToro. Let op, een belegging door middel van CFD’s is niet geschikt voor beginners.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.