Beleggen in CFD’s

Beleggen CFD's

Beleggen in CFD’s

Steeds meer beleggers kiezen er voor om te beleggen in zogenaamde CFD’s. Deze producten worden aangeboden door tal van online partijen en lijken op het eerste zicht een stuk eenvoudiger en interessanter dan het aankopen van bijvoorbeeld losse aandelen. Het klopt inderdaad dat CFD’s interessante beleggingsproducten zijn voor de ervaren belegger die op korte termijn wenst te speculeren op een eventuele koerswijziging van specifieke aandelen.
Het aankopen van een CFD maakt het dan mogelijk om te speculeren op een dergelijke koerswijziging en dat zonder dat u rekening dient te houden met de beurstaks. Let wel, CFD Trading is niet voor beginnende beleggers en er zijn net als bij de aankoop van aandelen behoorlijk wat risico’s aan verbonden waar u rekening mee dient te houden.

Wat is een CFD?

Een CFD kunnen we zien als een financieel product waarbij de evolutie rechtstreeks afhankelijk is van het achterliggende goed. Een CFD is met andere woorden rechtstreeks gekoppeld aan een bepaald aandeel dat op zijn beurt gestuurd wordt door het achterliggende product.

Dat achterliggende product kan alles zijn, gaande van grondstoffen tot aandelen van specifieke bedrijven en zelfs landen. Door het verschil in koers tussen bepaalde tijdstippen kunt u als belegger een bepaalde winst boeken met uw CFD. Het is bij CFD’s steeds belangrijk om te weten dat u deze financiële producten wel kunt kopen en verkopen, maar u op geen enkel tijdstip eigenaar wordt van het achterliggende product.

Beleggen in CFD’s op korte termijn

Zoals eerder reeds aangegeven is het aankopen van een CFD nooit een belegging op lange termijn, in tegendeel. Indien u een bepaalde CFD langer dan één “beursdag” aanhoudt zult u immers geconfronteerd worden met een zogenaamde intrest die uw potentiële winst aanzienlijk kan beïnvloeden.

CFD’s zijn mede daardoor vooral beleggingsproducten voor de actieve belegger die een goed beeld heeft van de evolutie van bepaalde aandelen op korte termijn. CFD’s kunnen aangekocht worden bij Plus500, Markets.com, Zulutrade en eToro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.