Beginnen met beleggen? Of toch maar blijven sparen?

Beleggen lijkt vaak veel ingewikkelder dan het werkelijk is. Mensen beleggen om uiteindelijk meer rendement te behalen. Dit kan op verschillende manieren. Er kan belegt worden in aandelen maar bijvoorbeeld ook in kunst, wijn of in uw eigen pensioen . De meeste mensen beleggen in bedrijven. Je krijgt in ruil voor je investering een aandeel. Groeit het bedrijf dan zal ook jouw aandeel meegroeien. Verkoop je het aandeel met winst dan wordt dit rendement genoemd. Veel ondernemingen keren ook dividend uit aan een aandeelhouder. Je wordt als het ware beloond, omdat je een risico neemt in het bedrijf.

Beginnen met beleggen?

Veel mensen beginnen met beleggen om op lange termijn een vermogen op te bouwen, bijvoorbeeld voor hun pensioen. Doordat de spaarrente erg laag is geworden zijn er steeds meer mensen die kiezen voor het beleggen. Met beleggen loop je risico, maar de kans is wel groter dat het vermogen meer waard wordt.

Het mooie van beleggen

Beleggen is een optie als je geld wilt verdienen om de studie van bijvoorbeeld je kinderen te betalen of als je wilt sparen voor een grote investering. Ook het beleggen voor een mooi pensioen is een mooie optie. Aangezien pensioenfondsen steeds minder uitkeren is pensioenbeleggen een steeds interessantere optie geworden.

Zelf beleggen of laten beleggen?

Het aantal beleggers is de afgelopen jaren flink toegenomen. Met behulp van rekenmodellen en andere hulpmiddelen kan er zelfs een beleggingsplan worden gemaakt. Het kopen van aandelen kan nu ook volledig zelfstandig. Aandelen uitbesteden aan een ander bedrijf kan vaak pas vanaf 200.000 euro. Het voordeel hiervan is dat je een persoonlijke accountmanager krijgt toegewezen, die er waarschijnlijk veel meer vanaf weet dan u. Ook brengt het hoge kosten met zich mee. Ook de tijd speelt een belangrijke factor. Wil je een belegging op lange termijn of op korte termijn? Dit zijn allemaal keuzes die je jezelf moet afvragen.

Tips en tricks

Conclusie, Welke variant je ook kiest: beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee die niet bij sparen voorkomen. Je kan altijd een deel van je inleg verliezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.